Tantramassage Training 3 – Awakening The Pelvic Area

In de derde training gaan we de levensenergie activeren in het bekkengebied. Je leert de wijsheid van jouw geslachtsorganen kennen. Voor aanraking die leidt tot ervaring van jouw essentie en het grotere geheel. Openend, juicy en misschien confronterend.

Je weet al dat aanraking en intimiteit anders kan. Niet alleen om seksuele opwinding te ervaren maar ook om je over te geven aan de open, stille, heldere ruimte voorbij conditioneringen uit je verleden en zonder doel. Maar het kan nog een stapje verder. Reis je met ons mee naar een ander level contact met intimiteit en seksualiteit om jouw levensenergie, prana en seksuele energie nog meer te laten stromen?

Data: 8-10 november 2024. Reserveer je plek via de agenda.

Lees hier de blog over dit onderwerp.

Herken je dit? (klik op de balk)

Je hebt al vaker (tantra)massages gegeven en ontvangen. En toch is aanraking in het bekkengebied extra beladen en gevoelig.

Ervaar de wijsheid in je bekken en wat bewuste aanwezigheid en aanraking kan doen. Onderweg naar meer vrijheid, vitaliteit en levenslust. 

Soms begrijp je niet helemaal wat je lichaam aangeeft. Dan zegt je hoofd wat anders dan hoe het in je bekken voelt. Waarom? En wat kun je ermee?.

Leer je lichaam en het gebied van je bekken beter kennen. Luister en handel zonder oordeel. Leer te genieten en je eigen seksualiteit te“ownen”.

Je partner zit niet altijd op hetzelfde punt van opwinding tijdens de seks, wat soms leidt tot (ongewenste?) ontlading. Hoe kan ik dit voorkomen?

Leer samen lang, intens en zonder doel genieten van verschillende manieren van sensuele aanraking en het laten stromen van energie.

Tijdens het vrijen word je ineens emo-tioneel terwijl je geen idee hebt waar het vandaan komt. Gênant maar het voelt wel belangrijk het er te laten zijn.

Leer het vertrouwen hebben in de wijsheid van het lichaam en je emoties. Versterk hiermee de verbinding met jezelf en jullie onderlinge verbinding.

Je houdt van de intimiteit van tantramassage op een matrasje op de grond maar de houdingen zijn niet altijd prettig. Kan dit comfortabeler?

Leer moeiteloos aanraken en masseren vanuit houdingen die je makkelijk af gaan zodat ook jij fit blijft in de massage en de energie doorstroomt.

The Tantric Touch

Wij, Debby en Arnoud, geliefden en tantrika’s gaan je in deze training begeleiden via de weg van intimiteit en seksualiteit naar jouw potentie van vrijheid, levensenergie en autonomie.

We nodigen jou uit jouw grenzen te verkennen, te spelen met (seksuele) energie en tevens deze goed te bewaken. We doen het met elkaar en vanuit respect waar een ieder staat.

Ga je mee samen op weg naar jouw potentie van vrijheid, levensenergie en autonomie?

Arnoud en Debby

Dit kan je bereiken met tantramassage

 • Wees verwonderd hoe je met jouw intentie, aanwezigheid (in je handen) en het aanraken van bepaalde plekken, energie kunt opwekken en sturen.
 • Ervaar dat je handen het lichaam van je partner leren lezen en je handen kan sturen naar eventuele blokkades van opgeslagen emoties en triggers.
 • Niet alleen als ontvanger maar ook als gever voel je je intens dankbaar voor het mogen begeleiden en dienstbaar zijn aan het proces van de ontvanger.
 • Besef dat je zelf invloed en verantwoordelijkheid hebt in het beheren van je eigen levensenergie en eventuele blokkades hierin.
 • Verbaas jezelf over je eigen lichaamswijsheid en hoe goed je lichaam op allerlei manieren in staat is aan te geven wat het nodig heeft
 • Leer wat je lichaam nodig heeft om de energie vrij te laten stromen en blokkades op te heffen op lichamelijk, emotioneel, spiritueel niveau.

Dit gaan we doen in blok 3

In blok 3 gaan we verder om de levensenergie te activeren maar dan specifiek in het bekkengebied. Door verbinding te maken met het bekkengebied door meditatie en beweging wordt het lichaam geactiveerd en zal de wijsheid van de geslachtsorganen en bekkengebied worden ervaren. Via aanraking, massage en drukpunten wordt dit nader verkend.

Training 3 is bij voorkeur te volgen in combinatie met Training 2. Koppels met ervaring kunnen wel zo instappen na overleg met de trainers. Als alleengaande deelnemer word je gekoppeld aan een alleengaande partner van het andere geslacht die je hebt ontmoet in Training 2.

Dit is Yoni en Lingam tantramassage

In blok 3 gaan we ons specifiek richten op het bekkengebied en de geslachtsorganen yoni en lingam. Juist in dit gebied kunnen veel emoties en gevoelens vastzitten en de energie blokkeren, wat lichamelijke en psychische klachten kan veroorzaken.

Op verschillende manieren, waaronder soft de-armouring technieken en yoni lingam massage, maken we contact met deze intieme plekken en laten we ze letterlijk en figuurlijk tot je spreken en ontladen.

Ervaringen

Twee mooie zielen, Arnoud en Debby, die een weekend lang een hart verbindende tantra training geven.  Ik heb me zo welkom gevoelt met alles in mij. Met al mijn onvolkomenheden, waarin ik ook precies voel dat ik goed ben zoals ik ben.

Ik ben geprikkeld om te delen met mezelf en mijn vriend over gevoelens en belevenissen waar ik niet gewend ben om over te praten, gewoon niet goed wetend hoe. Nooit geleerd dit te doen.

Door eenvoudige, goed afgestemde oefeningen ontstaat het, stroomt het, voel ik geen schaamte, maar juist verlangen om te laten zijn wat er diep in me leeft, ook al is het spannend. Door me uit te spreken naar mijn vriend, mijn grenzen en verlangen te benomen voel ik veel intenser dat ik leef, mijn levens energie, mijn seksuele energie stroomt, soms was ik me hier niet eens bewust van.

Weer een stapje dieper in de liefde die we samen leven.

Een weekend waarin onze relatie gegroeid is en we uitkijken naar een vervolg, een verdieping.

Een levens veranderende ervaring die ik iedereen toewens.

Zet de stap, best een beetje spannend maar wat je ervoor terug krijgt is eigenlijk niet in woorden uit te drukken. Genieten wens ik je toe!

H. en G.

Voor mezelf heb ik ontdekt dat ik meer leiding mag nemen in zowel wat ik graag wil als het aangeven van een grens of gevoelig punt om daar even bij te blijven (in contact).

Voor onze relatie heeft het opgeleverd: beter naar elkaar kunnen luisteren en de ander proberen te begrijpen, dat geldt iig voor mij. En daarnaast dat we meer aandacht (mogen) hebben voor lichamelijk contact zoals masseren, samen ademen en ook zo’n oefening als aanwijzingen geven/ deze uitvoeren volgens bij elkaar.  

Over de trainers:

Arnoud: mooie uitleg op een rustige manier zonder oordeel en het delen van persoonlijke stukjes/ ervaring. Debby: enthousiaste energie en diepgang in de begeleiding. Beschikbaarheid van beiden naast het programma waar wij even gebruik van mochten maken toen het stagneerde was ook heel fijn.

D. vrouw

Aanmelden

We sturen je het intakeformulier na ontvangst van je betaling. Als we jou niet persoonlijk kennen van een andere workshop zullen we hierna met een telefonisch intakegesprek overleggen of deze training geschikt voor jou is.

Programma

Diverse workshops in een veilige bedding met kans om je te laten spiegelen door anderen.

Teachings, dans, inquiry, sharing. Communicatie-oefeningen, demonstraties. Tibetaanse tantra massage, De-Armouring -technieken, Yoni – Lingam-massage. Actieve en stille meditaties.

Accommodatie

1 weekend (3 dagen) van 2 overnachtingen (volpension) gezonde en lekkere vegetarische maaltijden.

Groepsaccomodatie met verblijf en verschillende overnachtingsmogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Beginnen met tantra(massage) kan veel vragen oproepen. Zeker als je hier nog niet bekend mee bent. Twijfel je nog of dit bij jou past lees dan de antwoorden op bij ons veelgestelde vragen. En neem vooral contact op als er nog onduidelijkheden zijn.

Dit programma is niet voor jou als je:

 • geen enkele ervaring hebt opgedaan met tantra(massage).
 • niet comfortabel bent met bloot
 • verwacht dat het een datingprogramma is voor een nieuwe partner.
 • niet open staat naar jezelf te kijken
 • niet open staat voor nieuwe manieren om jezelf te ontdekken
 • weet dat je psychische problemen hebt, die belemmerend kunnen werken voor jezelf of de groep .