Tantramassage Training 1 – Flow

Leer bewust aan te raken en te ontvangen vanuit jouw flow. Zodat jij in je lijf kunt zakken en bij je verlangen komt zonder dat er iets moet. Voor aanraking die leidt tot genieten en verbinding. Ontspannend, sprankelend en vol levenslust. Dit is het eerste training van de drieluik Tantramassage Trainingen.

In een training van vrijdagavond tot en met zondagmiddag nemen wij je mee in de wereld van The Tantric Touch. Hierbij gaan we je stapje voor stapje meenemen in de Kashmierse tantramassage.

We zullen je coachen en inspireren jezelf te ontdekken en jouw uitdagingen in intimiteit en seksualiteit met de ander te onderzoeken en oefenen. Zodat jij straks vrijheid kan ervaren in intieme momenten.

Ook deze training volgen? Op 29-31 maart 2024 en 15-17 november 2024 staat deze training gepland in onze agenda.

Reserveer je plek via de agenda.

Herken je dit? (klik op de balk)

Je hebt veel met aanraking en masseren, maar weet niet wat er mogelijk is. Je bent nieuwsgierig naar wat tantramassage is.

Ervaar hoe het is om een tantramassage te geven en te ontvangen. Leer meer over de achtergrond en hoe je deze thuis kunt beoefenen.

Je wilt wel meer gaan masseren maar zit veel in je hoofd. Je denkt teveel na over hoe je moet masseren en technieken. Misschien ben je onzeker.

Kom uit je hoofd en in je lijf. Leer je handen vanzelf te laten gaan vanuit de liefde die je in wezen bent. Intuïtief, vanuit je gevoel en met vertrouwen.

Je vindt het fijn om intimiteit te hebben. En toch voelt het alsof je er te weinig tijd voor neemt. Alsof het nog beter kan. Hoe zou dit anders kunnen?

Leer nieuwe tools om intiem te zijn met elkaar. Zonder haast genieten van elkaars aanwezigheid en om elkaar aan te raken.

Je weet wel dat goede seks belangrijk is in je relatie. Maar hoe bespreek je het verschil in verlangen naar intimiteit en seks in het moment?

Voel in het moment wat je eigen verlangens zijn en wat je grenzen zijn. Ervaar dat je hierover een gesprek kan aangaan met je partner.

Je wilt je graag verdiepen, maar je hebt al zoveel ‘spirituele’ cursussen gedaan, dat je je ook afvraagt of dit niet je zoveelste bevlieging van je is.

Ervaar in een “hands on training” dat je moeiteloos en snel de (basis) tantra-massage kunt geven en ontvangen vanuit volledige verbinding met (je)zelf.

The Tantric Touch

Wij, Debby en Arnoud, hebben allebei onze eigen achtergrond en ervaring in het leven en de liefde. We ervaren samen dat we meer zijn dan de som van individuen. We spiegelen elkaar, confronteren elkaar, vullen elkaar aan en hebben plezier en voldoening in het leven.

Dat plezier en die verbinding willen we graag ook delen met anderen. Wij gaan je in deze training begeleiden uit je hoofd, in je lijf.

Doe met ons mee en ervaar de vrijheid van tantrisch aanraken vanuit het hart

Arnoud en Debby

Dit kan je bereiken met tantramassage

 • Ontspanning en energie. Je kunt beter voelen hoe het met je is en (ont)spanning in je lichaam ervaren. Je voelt je blij en vol levensenergie
 • Je kunt diepe intieme verbinding met jezelf ervaren, zonder ergens naartoe te hoeven. Dit kun je ook ervaren met anderen en alles om je heen. 
 • Vrijheid in eigen keuzes. Je ervaart helderder wat je wilt, waar je grenzen liggen en wat je verlangens zijn en kunt hierover moeiteloos communiceren.
 • Je hebt vertrouwen in jezelf en het grotere geheel dat waar en hoe (lang) je aanraakt precies goed is. Voorbij je gedachten. Open en vol liefde.
 • Voel je vrij van remmingen en fixaties op seksueel gebied. Je durft je verlangen te leven. Je geniet meer van intimiteit met jezelf en de ander.
 • Je vertrouwt op wat je lichaam aangeeft. Je kunt de ander aanraken zoals je zelf ook aangeraakt wil worden. Je ervaart verbinding met je partner.

Dit gaan we doen

Je leert stapsgewijs de Tandava oftewel Kashmierse tantramassage. Spelenderwijs ga je de diepte en schoonheid van deze massage verkennen en ervaren. Je leert alle aandachtspunten van deze massage.

Tijdens de Tandava wordt het lichaam in verschillende houdingen gemasseerd, soms heel zacht en subtiel, soms dynamisch. Dit is een massage die uitnodigt tot overgave, waarbij zinnelijk genieten wordt afgewisseld met tedere en liefdevolle koestering.

Tijdens onze training ligt de nadruk vooral op de kwaliteit van het aanraken: uitnodigend, teder, speels, soms stevig maar altijd liefdevol.

Dit is (Kashmierse) tantramassage

 • Massage op de grond
 • Je hele lichaam mag meedoen
 • Meditatie vanuit aanraking
 • Aanraking vanuit het hart
 • Uit je hoofd; geen ‘technieken’
 • Je wordt doorgeefluik, het instrument
 • Er is geen doel waar je naartoe ‘werkt’
 • Er ontstaat wat er gebeuren wil

Ervaringen

Het weekend bij Arnoud en Debby was mijn eerste ervaring met een meerdaagse tantra ‘retraite’. Ik wilde vooral leren masseren. Het was een schot in de roos en bood meer dan dat! Toegankelijk, no nonsens, maar met diepgang. Fijne afwisseling tussen meditaties, oefeningen en dans, die naast de massages het (groeps)proces ondersteunen. Er gebeurt zoveel moois! Prettige, niet te grote groep deelnemers. Kalme, veilige en duidelijke begeleiding. Basic, maar fijne locatie en heerlijk eten. Ikzelf vond het een voordeel dat het niet te lang was en fair geprijsd. Dat droeg voor mijn gevoel juist bij aan een authentieke ervaring, geen onnodige opsmuk. Bedankt en tot ziens!

Anouk

De training is tot de puntjes goed georganiseerd. De liefdevolle bedding van Debby en Arnoud bieden ruimte en veiligheid om de massage te leren. Vervult en in dankbaarheid kijk ik uit naar het vervolg.

Ilja

Ik ben geraakt door de mooie zorgvuldig opgebouwde Tantramassage Training 1. Arnoud en Debby geven de training ingebed in Tantra als levensfilosofie en door de oefeningen en meditaties voorafgaand aan de massages waren voor mij de massage dieper en intensiever. Als duo vullen zij elkaar mooi aan, beiden vanuit hun eigen professionaliteit en als mens. Ik heb een heerlijk weekend gehad , waar ik kon spelen met mijn grenzen verkennen, fijne ontmoetingen met singles en echtparen; zaterdag en zondag massages waarbij het fijn was te geven en ontvangen en ben vol energie en erg gelukkig naar huis gegaan.

Ellen

De Kashmierse massage was werkelijk helemaal ons ding! Een mix van intuïtie, hartsverbondenheid, zuiver en doelloos, fysiek weldoend als ontvanger en onverwacht comfortabel om te geven. Wij integreren dit zeker in onze liefdesrelatie en met veel plezier volgen we bij jullie ook de vervolgtrajecten.

Warme groet,

Marc en Ingrid

Arnoud en Debby zorgen echt voor een liefdevolle en veilige bedding, waardoor iedereen binnen de context van de groep z’n eigen proces kan doorgaan. De training is zorgvuldig opgebouwd met voldoende momenten voor jezelf om bij jezelf te kunnen blijven. 4 dagen na de training voel ik nog de warmte, zachtheid en omarming zoals ik die voelde bij de afsluiting van de training.

J.

Het was een mooie ervaring, naast de intense Flow massage die goed begeleid werd, waren er ook geleide meditaties en Tantric Dance. Het eten was fantastisch en de slaapkamers schoon en fris. Al met al was het een mooie ervaring met leuke mensen.

Jacco

Je denkt elkaar door en door te kennen maar de training leverde mooie nieuwe aanknopingspunten om onze verbintenis opnieuw te bekijken en samen via de massage anders te verkennen en te verdiepen.

A.

ik heb de training als een waardevolle ervaring ervaren. Het heeft me duidelijk uit mijn hoofd gehaald en heb geleerd hoe het is om beter in mijn gevoel te gaan zitten en daarbij duidelijk mijn grenzen aan te geven. De veilige setting en het leren afstemmen met een ander en jezelf, heb ik als zeer prettig ervaren waardoor het gemakkelijker is je te openen. Door het openen kwam ook oude pijn boven waarbij ik op een professioneel manier begeleid ben hiermee om te gaan. De vooral warme verbindingen met de deelnemers heb ik als zeer prettig en leerzaam ervaren en werkt nu nog na.

I.

Aanmelden

Bekijk in de agenda op welke data wij deze training geven. Hier kun je deze training ook boeken.

Programma

Meerdere massage-uitwisselingen en demonstraties.

Teachings, dans, inquiry, sharing, communicatie-oefeningen en actieve en stille meditaties.

Accommodatie

1 weekend, 2 overnachtingen (vrijdagavond tot en met zondag) met 6 vegetarische maaltijden van een goede vegetarische kok.

Groepsaccomodatie met (single/double) slaapkamers en eetzaal.

Vragen?

Beginnen met tantra(massage) kan veel vragen oproepen. Zeker als je hier nog niet bekend mee bent. Twijfel je nog of dit bij jou past lees dan de antwoorden op bij ons veelgestelde vragen. En neem vooral contact op als er nog onduidelijkheden zijn.

Dit programma is niet voor jou als:

 • Je denkt dat je de beste lover bent die er bestaat en
 • je niets beter kan dan je nu doet
 • Je verwacht dat het een datingprogramma is
 • Je niet kunt omgaan met naakt in de groep
 • Je psychische problemen hebt waarbij je jezelf niet meer kunt dragen.