Tantramassage Training 2 – Energy

In de tweede training ervaar je dat jouw levensenergie mag stromen en dat seksuele energie jou helpt in verbinding te komen met alles wat er is. Voor aanraking die leidt tot overgave en verbinding tussen mannelijke en vrouwelijke polen. Spannend, activerend en stromend.

Tantramassage Training 2 Energy is het vervolg op Tantramassage Training 1 Flow van onze drieluik. Als je deze nog niet hebt gevolgd, bekijk dan Training 1. Je kunt Training 2 ook als geheel boeken samen met Training 3 Awakening the Pelvic Area. Training 3 is in beginsel niet los te boeken.

Training 2 staat gepland in het weekend van 6-8 september 2024 in Luttelgeest. Op 2 februari 2025 geven we Training 2 verdeeld over 3 losse zondagen in Enschede.

Reserveer je plek via de agenda

Herken je dit? (klik op de balk)

Je hebt al vaker (tantra)massages gegeven en ontvangen. En toch mag het een stapje verder. Tantra heeft toch ook iets te maken met seks?

Ervaar de kracht van (seksuele) levensenergie zowel in het geven als in het ontvangen. Onderweg naar meer vrijheid en vitaliteit

Je zit niet altijd op hetzelfde niveau van opwinding bij een vrijpartij en soms heb je ook verschillende behoeftes. Hoe kun je dit beter afstemmen?

Leer samen lang, intens en zonder doel genieten van verschillende manieren van sensuele aanraking en het laten stromen van energie.

Soms voel je dat je vastzit in je schouders en bovenrug en de energie niet doorstroomt. Kan tantramassage hierin helpen?

Ervaar dat tantramassage niet als doel heeft om blessures te verhelpen en toch dat er op een ander level healing het gevolg kan zijn.

Soms denkt de ander dat hij of zij je aan het verwennen is maar het voelt voor jou heel anders. Je wilde dat het anders was en dat je ervan kon genieten.

Leer het vertrouwen hebben in de wijsheid van het lichaam. Versterk hiermee de verbinding met jezelf en jullie onderlinge verbinding.

Je houdt van de intimiteit van tantramassage op een matrasje op de grond maar de houdingen zijn niet altijd prettig. Kan dit comfortabeler?

Leer moeiteloos aanraken en masseren vanuit houdingen die je makkelijk af gaan zodat ook jij fit blijft in de massage en de energie doorstroomt.

The Tantric Touch

Wij, Debby en Arnoud, geliefden en tantrika’s gaan je in deze training begeleiden via de weg van intimiteit en seksualiteit naar jouw potentie van vrijheid, levensenergie en autonomie.

We nodigen jou uit jouw grenzen te verkennen, te spelen met (seksuele) energie en tevens deze goed te bewaken. We doen het met elkaar en vanuit respect waar een ieder staat.

Ga je mee samen op weg naar jouw potentie van vrijheid, levensenergie en autonomie?

Arnoud en Debby

Dit kan je bereiken met tantramassage

 • Wees verwonderd hoe je met jouw intentie, aanwezigheid (in je handen) en het aanraken van bepaalde plekken, energie kunt opwekken en sturen.
 • Als gever voel je je intens dankbaar en dienstbaar aan het proces van de ontvanger
 • Ervaar je dat er hitte en energie opgewekt kan worden in het lichaam en welke kwaliteiten van mannelijke en vrouwelijke energie er bestaan.
 • Besef dat je zelf invloed en verantwoordelijkheid hebt in het beheren van je eigen levensenergie.
 • Verbaas jezelf over je eigen lichaamswijsheid en hoe goed je lichaam op allerlei manieren in staat is aan te geven wat het nodig heeft
 • Leer wat je lichaam nodig heeft om de energie vrij te laten stromen en balans te krijgen op lichamelijk, emotioneel, spiritueel niveau.

Dit gaan we doen in blok 2

In blok 2 leer je een aantal grepen om zowel de mannelijke als vrouwelijke energie op te wekken en deze verder over het lichaam te verspreiden.
We besteden op zaterdag de ochtend aan de rugmassage en de middag aan de massage van de voorkant van het lichaam waarbij we ook het bekkengebied aanraken, binnen jouw eigen grenzen.

Op de zondag dag wissel je een volledige sessie uit met een partner. Ook leer je de verschillende posities die masseur en gemasseerde in kunnen nemen tijdens de sessie voor een optimale sessie.

We masseren met warme, biologische, ontgeurde kokosolie op een matras op de grond. Zowel de gever als de ontvanger kunnen bloot zijn, maar dit bepaal je zelf in onderling overleg.

Elke ochtend starten we met een actieve meditatie. Naast de demonstraties en de massage uitwisselingen houden we ook deel rondes en doen we tantrameditaties en Tantric Dance.

Dit is (Tibetaanse) tantramassage

De Tibetaanse tantramassage komt voort uit een oeroude Tibetaanse yoga-stroming die in 1968 in het westen is geintroduceerd door een Tibetaanse monnik. In deze traditie wordt mannelijke levensenergie (Prana) hoog boven in de rug opgewekt en vrouwelijke energie in de onderrug.

Deze twee energieën worden samengebracht waarna deze levensenergie door heel je lichaam gaat stromen. Tijdens de tweede helft van de massage wordt de gehele voorkant door middel van zachte en koesterende strelingen gemasseerd en wordt de energie verder over het lichaam verspreid.

Het vermeerderen van Prana draagt bij aan het opheffen van blokkades waardoor meer ruimte ontstaat in het lichaam. Dit geeft een gevoel van meer vitaliteit, innerlijke rust, kracht, helderheid en liefde. De Tibetaanse Tantra massage kan helend werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Ervaringen

Heb geleerd en mogen ervaren dat deze massage losgekoppeld is van het hebben van seks. Het komt vanuit je hart en geeft zoveel mooie en krachtige energie… die je echt in je hele lijf voelt.

J.

Liefdevol professioneel. Inzicht over hoe ver ik al gekomen ben. En dat veiligheid ligt bij mezelf. Ik kan, door te voelen waar mijn grenzen liggen, de veiligheid voor mezelf waarborgen. Daarvoor ben ik niet per definitie afhankelijk van de betrouwbaarheid van de ander. Heel bijzonder inzicht.

De weekenden bij Arnoud en Debby zijn van een enorme waarde voor ons als stel en elk individueel. We halen er steeds weer nieuwe inzichten uit waarmee we thuis weer verder komen. Zowel in ons dagelijks leven als in de verdieping in onze relatie.

De massages laten de energie en de liefde weer heerlijk stromen. En de andere structuren halen je uit je hoofd en sturen je in je lijf, zodat je kan voelen dat je leeft.

Sinds we dit tantrische pad bij Arnoud en Debby opgelopen zijn, heb ik veel beter leren voelen wat ik wil en waar mijn grenzen liggen. Dit heeft mijn zelfvertrouwen en gevoel van veiligheid enorm vergroot. En dat komt ook ons als stel ten goede.

Ria

Binnen onze relatie is sexualiteit een belangrijker onderdeel geworden, er is meer ruimte voor vertraging wat de sexualiteit zo veel intenser maakt. De plek om veilig en professioneel begeleid te starten aan jouw pad binnen Tantra.

O.

Voor mijzelf een hele mooie ervaring van dat deze massage me energie gaf en dat ik echt heb kunnen genieten van zowel geven als ontvangen. voor ons ook de meerwaarde van de communicatie-oefeningen, waarbij het fijn was dat we ze echt aan moesten gaan omdat we ‘geen kant op konden’. Het bracht ins veel inzicht begrip en zachtheid, eenmaal door de weerstand heen.

Het oefenen van sommige dingen met anderen en de gesprekken met gelijkgestemden ervaar ik ook als verrijkend. Hoewel ik na een slechte ervaring nogal skeptisch was tov tantra was dit alweer ons tweede weekend bij Arnoud en Debby.

Wij hebben ons vooral opgegeven voor vanwege de holistische aanpak. Waarbij we tantra gebruiken om vanuit bewustzijn onze connectie te verdiepen en een nieuwe (completere) manier van aanraken en verbinding te ervaren.

De begeleiding van Arnoud en Debby was zowel zacht als kordaat en ze hadden een zorgvuldig opgebouwd en compleet programma waarin we in kleine stappen werden meegenomen de diepte in. Het weekend was leerzaam, ik heb voor het eerst gevoeld dat een massage me energie kan geven!

De aanpak is constructief, verbindend en zacht en het weekend was ook nog eens heel erg leuk! Zo terughoudend als ik was, dit is echt een aanrader! Ik zou zomaar nog een keer willen gaan!

Laura

Aanraking en oefenen met persoonlijke thema’s. Ik kan mezelf veilig houden, vertrouwen daarin. Ik kan m’n grenzen aangeven vanuit eigenwaarde. Ik voelde na afloop ook sterk m’n verlangen om vooral te ontspannen en te genieten van ‘de reis’ ipv altijd het goede na te streven en te werken.

A.

Aanmelden

We sturen je het intakeformulier na ontvangst van je betaling. Als we jou niet persoonlijk kennen van een andere workshop zullen we hierna met een telefonisch intakegesprek overleggen of deze training geschikt voor jou is.

Programma

Diverse workshops in een veilige bedding met kans om je te laten spiegelen door anderen.

Teachings, dans, inquiry, sharing, communicatie-oefeningen, demonstraties, Tibetaanse tantra massage, actieve en stille meditaties.

Accommodatie

1 weekend (vrijdagavond tot en met zondag) 2 overnachtingen met gezonde en lekkere vegetarische maaltijden.

Groepsaccomodatie met (single/double) slaapkamers en eetzaal.

Vragen?

Beginnen met tantra(massage) kan veel vragen oproepen. Zeker als je hier nog niet bekend mee bent. Twijfel je nog of dit bij jou past lees dan de antwoorden op bij ons veelgestelde vragen. En neem vooral contact op als er nog onduidelijkheden zijn.

Dit programma is niet voor jou als je:

 • geen enkele ervaring hebt opgedaan met tantra(massage).
 • niet comfortabel bent met bloot
 • verwacht dat het een datingprogramma is voor een nieuwe partner.
 • niet open staat naar jezelf te kijken
 • niet open staat voor nieuwe manieren om jezelf te ontdekken
 • weet dat je psychische problemen hebt, die belemmerend kunnen werken voor jezelf of de groep .