Goed contact met je bekkengebied: de sleutel naar vrijheid

Weinig contact

Vroeger maakte ik nauwelijks contact met het gebied in mijn bekken en met mijn geslachtsorganen. Hooguit als ik naar de wc moest en ik aandrang voelde, begon ik te luisteren. En als je dan net niet in de gelegenheid was een toilet te vinden, was dat hoogst onprettig. Ik hield er dan van tevoren rekening mee en dronk niet teveel voordat ik de stad in ging of ging slapen. En dan ging ik – ondanks dat ik nog niet echt moest – toch nog maar even plassen.

Zelfs als ik intiem was met iemand had ik niet altijd contact met mijn bekkengebied. Ja er was altijd een moment dat mijn hart een sprongetje maakte en ik verlangen kreeg de ander aan te raken. Het liefste dook ik dan zo snel mogelijk met de ander in bed om me letterlijk en figuurlijk niet bloot te hoeven geven. Niet teveel voelen wat mijn lijf aangaf en of penetratie op dat moment wel fijn was. Achteraf viel het nog wel eens tegen.

Verlangen naar contact

Op een bepaald moment kreeg ik het verlangen meer contact te maken met mijn bekkengebied en geslachtsorganen. Ik wilde het heft in eigen hand nemen en mijn eigen seksualiteit “ownen”. En ik had het gevoel dat juist dit ondergesneeuwde deel van me, dat ik nauwelijks aandacht gaf, een sleutel hierin was.
Echt contact met mijn bekken voelde grootser dan plassen, poepen en seks hebben. Nooit eerder had ik echt tijd gemaakt en het lef gehad haar echt te zien, te (be)voelen en ervarenTe luisteren naar wat ze vertellen heeft en ook haar emoties te horen.

Hoe voelt contact

Ik merk nu dat ze meer aanwezig is in me. Ze voelt voor mij als een continue trilling en ik ervaar haar enorme potentie om te creëren, te genieten en gewoon aanwezig te zijn in het hier en nu. Ze wordt bijna een soort identiteit en is aanwezig als een persoonlijke raadgever en een vriendin. Een waar ik mee kan lachen en huilen en de hele wereld kan omvatten. Contact met mijn bekken voelt als de sleutel naar vrijheid. Intimiteit en seksualiteit met mijn partner zijn anders geworden, bewuster en in de vertraging.

Ik realiseer me de creatiekracht van deze heilige plek en mijn bekkengebied en geslachtsorganen (Yoni) zijn mijn tempel geworden (en willen als zodanig met eerbied behandeld worden). Dit samen met mijn partner ontdekken, is een feestje. Vertragen en voelen, afstemmen en loslaten in een bedding van pure aanwezigheid, voelt enorm verdiepend in onze relatie.

Hoe maak ik contact?

Mijn reis in mijn bekken is er een van stil staan, voelen, ademen en aanraken.
Zelf-ontdekking en self pleasure is een pad die je zelf kunt bewandelen en waar je veel op internet en in boeken kunt vinden. In groepssessies kun je in een veilige bedding met begeleiders samen verschillende oefeningen doen, elkaar spiegelen en elkaar steunen en genieten.

Wij organiseren een weekend Awakening The Pelvic Area” waarin aanraking en Yoni- en Lingammassage een belangrijk onderdeel vormen. Als dit je/jullie aanspreekt, sluit dan aan bij Tantramassage Training 3.

Overigens wordt ook de man uitdrukkelijk uitgenodigd zijn reis aan te gaan in zijn bekkengebied en geslachtsorganen. Om die reis te maken naar bewuster contact met je Lingam, te voelen en leren beheersen. Om die rots te kunnen zijn van pure aanwezigheid, die natuurlijk geaarde levenslustige scheppingskracht en wijsheid.

Debby Broersma